Ardealul cel drag

         

          Sunt ardeleancă! Dumnezeu mi-a dat să mă nasc în cel mai frumos loc. În Ţara Ardealului. O ţară bogată care are de toate: câmpii cu flori şi grâne dar şi munte cu aer curat, oraşe moderne şi pline de forfotă, dar şi sate cu gospodarii îngrijite, învăluite în liniştea de altă dată oameni civilizaţi şi inovatori, dar şi caracterizaţi de modestia şi ospitalitatea ţăranului de dinainte, cu vorba calmă şi cumpătata.

          O ţară răcorita de ape mari şi mici, poleită cu verde crud vara, în baie de soare, alb pur iarna când se îmbracă cu nea. De aici pornim spre Moldova şi tot de aici spre Ţara Românească. De aici e mai aproape occidentul. Aici mâncam cea mai buna mămăliguţă cu brânză şi smântâna. Sau bulz ciobănesc. Însa cel mai important este că, aici se află familia mea dragă. O familie de ardeleni de la care am învăţat un lucru sfânt: sa mă întorc mereu acasă şi să nu uit niciodată de unde am plecat.

          De acasă duc cu mine pe unde umblu în lume, bunul simţ şi modestia, omenia şi sufletul curat. Întotdeauna din depărtare duc dorul mirosului casei noastre şi a mesei la care ne aşezam cu toţii, care mai de care mai povestelnic. Casa cu gradina în care le-am cântat florilor de mică. Casa ale cârei uşi se vor deschide întotdeauna pentru mine! Nici unul din planurile mele nu a prevăzut părăsirea locurilor natale. Aici am făcut grădiniţa, tot aici am terminat facultatea, aici profesez şi tot aici îmi desfăşor activitatea artistică. Asta este ţara mea. Tara Ardealului!